Thursday, September 2, 2010

The Next Episode of .. L O V E

Eventho it was past a year now but it still fresh in my mind
on how do it starts?
so sweet tho... and this will be the sweetest memories ever in my life and i'll tell our children about this..
even..
sometimes..
when we involved into quarrel..
we always think about the sweetest part of our love story after that..
and it was.. this part~! still in 14th February 2009 ~
And this will make us smile again... :)


14th February 2009
L O V E at 1st sight
and I'm the lucky one! ;)
Ok..inilah sambungan daripada post sebelum ni..yang di tanya-tanya oleh Shah..begitu juga Aida :)


"hahahaha!!! citer nie blum abish lg la.. what happen the next day plak? jeng jeng jeng..."

Posted by۞Περιοδικό ΔΙΙΠΕΤΕΣ۞on February 15, 2009 - Sunday - 10:15 PM



"esoknye, pe jd dow? ..xsbr nie. ..hahahahahaha wtfish? ..(kan aku da pandai)"

Posted byAidaPaddlepopon February 15, 2009 - Sunday - 10:15 PM







Selepas bangun pagi 14 Feb 09 tu..seperti biasalah aku kt umah akan tolong mak aku masak..haritu aku masak sotong masak hitam,bayam goreng dgn ikan selar kuning goreng garing..perghk mmg meal terbaik lah..



lepas tu dlm kul 11am, aku dpt SMS dari Aiman. beliau menyatakan bahawa beliau akan pergi ke JB untuk main 1st gig beliau di JB bersama Sykart dengan menaiki kenderaan. jd dgn secara tak langsung adik aku ni pun ajak la aku pg jugak sbb die mmg seboleh2 nak suh aku ikut die..support band dia..dan aku ckp mase kteorg lepak kt mamak pg buta td,kalo balik hari aku akan ikut.jd aku pon ikut lah


aku trus packing lunch yg aku dah buat tu..tp yg jahatnya aku ckp kt mak aku aku nak pegi picnic ngn budak2 sbb tu nak bwk bekal (padahal nak pegi gig)
haha jahat gile


dlm kul 12 lebey aiman dtg pick up aku kt umah.x ku sngka rupanya kami bakal gerak ke JB dengan menaiki... CRUSTY VAN! hahaha
so aku pon tawakkal je la..hope selamat pergi dan pulang!


View All Photos | on ze way! yeah | Fika Ipswich
On ze Way~! :)




Dalam perjalanan tetibe otak aku berfungsi untuk merencana suatu plan, iaitu untuk hire salah seorang dari mereka menyamar jd BF aku sehari untuk di JB


tujuan utama tak lain tak bukan, untuk tunjuk kt bebudak JB yang aku da continue life aku skang dan happy (dan konon2nya dah ade BF baru)
dan plan utama adalah untuk tnjuk kt Ex aku..dia ada kt JB masetu.. haha


aku tgk muke sorg2 budak dlm van mase tu..TeeTt! takde sorg pon yg nampak matured..kecuali..Shah...erm bole la die nampak mcm da tua skit muka.mungkin sbb rambut panjang kot masetu.hihi


then aku pon usulkan la niat aku.x sangka..shah stuju..dan aku janji akan upah dia..die ckp die on je! haha n rancangan turun dibincang bersama2 bebudak yg lain.nak belakon..kenalah nampak REAL kan? haha


tp upahnya separuh shah da mintak awal2..dia suh aku suapkan dia lunch yg aku dah masak tu! (ewah2 dah masak mintak suap plak~)
nasib baik die tgh drive jd aku pun suapkan la dia
SUMPAH~ aku rasa masatu mcm suapkan adik2 je..


haha lepas tu trip stop kt pontian..ntuk sejukkan enjin kt sana kejap. jadi aku roger la kwn2 terdekat dan msti kena roger Aida akak kesygkan aku tu! eheh
sume xtau psl plan ni..kecuali Aida la! ehehe


sebelum jumpa kwn2 di pontian, sempat aku pesan kt Shah "kalo kwn2 aku tanya, cakap umur ko 24 tau!" (sbb aku malu klo bf aku muda dr aku)
hahaha! shah kate "alah selamber je la" haha


Tak ku sangka lakonan mmg berjaya...siap dgn pelakon2 tambahan..siap makan bersuap..jalan berpimpin tangan..oh so S W E E T
mcm da lama kenal..
tp hakikat.. LAKONAN TETAP LAKONAN...
hanya kami yg tahu~ :)
mata aku stim yaw! haha jgn tanyaaa kenapa! hehe
duk sebelah Southern Daniel Johns kot?
hahaha Danny J sgt la! ;p


X nampak mcm lakonan kan?
kami mcm senyum sgt BAHAGIA
auuw! haha!
Pic terawal di Pontian

Keadaan di JB juga turut sama..sangat berjaya you all! time tu kwn2 kat JB banyak senyum dan happy untuk aku..sbb aku dah ade org baru!
thanks la sbb korg sgt supportive!


sempat mereka memuji.."pandai ko cari boyfriend..die org mana?"


dlm hati aku (pandai aku menipu..)




but at the same time sebenarnya..secara luar sedar aku
Shah memang tengah btul2 cuba mengambil hati aku..
semasa di gig..semasa bersama teman2..
tp aku ni B U T A
senang cerita..time tu aku H E A R T L E S S
dia ada bagi banyakk hints tp aku x perasan


Shah on his first gig with Sykart
at Rafeah Building, JB
he was so nervous! ehe

on the way balik to BP habis gig.. tetibe aku jadi..tatau how to act..after all the loving drama??? aku jadi blur
aku jadi..Speechless! sumpah! mmg tatau beb..tatau nak teruskan perbualan macam mana? setelah taman lakonan? aku terus.. M A T I
aku pura-pura tidur..sepanjang perjalanan pulang ke BP.. (haha bedekah gile bile ingat balik!)
tp shah sedaya upaya nak ajak aku sembang
aku sedar bile die pegang aku skali dia ckp.. "lah..tido rupenye"


haha aku xtau la nak ckp ape babe time tu! Sorry!!


setibanya di depan rumah aku,baru aku bangun..itu jam aku salam la semua budak2 yg dah terlibat dlm menjayakan drama FAKE LOVE aku tu..
dan akhir skali..aku salam Shah..
tanpa di sangka...dia salam dan cium tangan aku..
tp bukan mcm cium tangan org tua tau!!


INI CIUM TANGAN VERSION 'PRINCE KISS HIS PRINCESS HAND'


hahahha tergugat iman aku auww! tp aku B L U R lg haha


masuk je rumah... *POTPETPOTPETPOTPET*
mak aku membebel..sbb balik lambat da kul 2am!!
tp aku mcm di awang-awangan..siap senyum lg kena marah..
haha
aku masuk bilik..rupanya aku terima satu SMS


and ia datangnya dari..Shah!and he said like this..


"u really touch my heart today.u mengubati kerinduan kasih sayang that has been long gone for me. thanks a bunch.and i think i like u. i miss you now. SS pon takpe la"


Jeng...Jeng..Jeng...


(muke nak mcm mat metal..layan pon metal2 stuffs..skali ayat..haleemakk! melelehh!!)


hahahhaa aku mcm suka..mcm pelik pon ada..
ape mamat ni nak test power ke ngn aku?
nak mengusha aku plak???
klo aku jadi dia..aku usha la minah2 yg cun meletop pon confirm aku bole dpt! ini aku??
B U T A K A H Shah??


aku terus je fwd txt tu kat Aida dan minta pandangan dia?
well aida will always be my second eyes..
to witness and to see anything that i can't see or realize..


dan Aida skolahkan aku..dia ckp


"nampak sgt la shah tu suka kt ko! ko ni buta lah!!! kalo aku jadi ko aku sebat je..well eventho it was just a drama td tp semua nampak reeeealll! kalo dia x btul suka ko igt die bole ke belakon seberjaya itu??"


tp time tu aku pk..i just wanna revenge to my ex!and made him jealous.sungguh tiada perasaan untuk berchenta la atau terjatuh chenta


Selain Aida, Aiman pon banyak mengantoikan keadaan bila dia bgtau aku yg Shah asyik tanya pasal aku..dan sanggup repair van semata-mata untuk ajak aku ikut pergi JB..hehehe


but shah really trying hard to win my heart.. 
after several sms..aku cover la aku ckp xpe next time jumpa aku akan blanja ko seperti yg dijanjikan selepas habis lakonan..


"i will treat u..what do u want? pizza? kfc? anything! as upah kerana da jadi bf aku sehari!"


and he replied.
.
"i want your heart and finger for a ring if u ask me..jadi boyfriend lebih sehari pon boleh la.."


LOL~! lulur jantung aku yg kononnye2 ganas ni tau!!!


dan setelah aku observed..and aku realized yang Shah btul2 ikhlas berkawan dgn aku..
utk date pertama kami yang dah bersetuju untuk meneruskan love relationship tu..
aku tengok..dia x malu pon jalan ngn aku
he holds my hand..
and introduce me to all of his friends...
he said
"Hello! this is my amoi..i dah ade awek skang! cantik kan dia?"
dengan penuh rasa  bangga dia kata mcm tu..




View All Photos | ShahFikaHahaha<33 | Fika Ipswich
1st date after declared
at one of the cafe in Summit
and Shah requested song from the live band there
and it's for me
"Stairways to Heaven" by Led Zep
WeeHoo~ i love LED ZEPPELIN Damn much!!!




(padahal inner self esteem aku sentiasa cakap aku ni NOTHING! UGLY! FAT! and so not anything,WHATEVER!)


aku ada tanya dia juga? apa specialnya aku di mata dia?
and dia jawab


"sbb you METAL..i've been searching for a girl like u in my life and now i met u..u are really who u are!"


haha baru teringat aku..
malam yg aku jumpa dia kembali..aku pakai boxer dan baju RCM pemberian Achot Htx
haha thanks la acot baju ko bg da buat ada org terfall in love kt aku? hehe
yeah inside crusty van again
he loves me when im not wearing any make ups
just an eyeliner and metal shirt~ :)


haha tp bukan pasal baju je sebenarnya..
Bila da jalani hidup sesama
after all ups and downs
quarrels and arguments..
he will still and always holding my hands..


Thanks Shah for ur sincere heart!
and u make me BELIEVE~






I WILL ALWAYS LOVE YOU SHAH
*Chemistry Between Us*
Shah and Fika in youngtimes
and God bring us together
THIS IS A MIRACLE FOR US!


View All Photos | Chakk! | Fika Ipswich
Shah :)
Fika :)




                






Itulah cerita bermulanya kisah aku dan dia :)
ini bukan je untuk share kt kawan2 yg sanggup nak baca sbb panjang berjela..tp aku buat untuk future aku..
untuk anak-anak aku..
mereka akan baca juga benda ni :)
dan akan menjadi kenangan untuk hari tua aku dan Shah :)


Aku berharap dan berdoa agar kami di panjangkan jodoh hingga ke akhir hayat kami..
amin..


coz i dream of december..dancing together with rings on our fingers..
and the two..S H A L L become?? ;)


Nazurudeen Mohamad Shah Holland and Syafika's Love Story


 

1 comment:

  1. building rafeah? haha name mak mertua aku.....kukukui

    ReplyDelete